Lørdag d. 9. januar 2021

Datoen er d.9/1-21 den sidste weekend på krondyr’s jagt. Turen går til Hørmested.

Morgen starter fint, spotter en kronhind på nabomarken med kurs mod vores revir. Skynder mig at få alt grejet med mig, ud af bilen og afsted det går mod stigen jeg vil sidde i.
Da jeg er blot 100 m væk fra bilen spotter jeg et stykke dåvildt der bare stirrer på mig - sætter mig ned, op med rifflen, men tiden viser 5 min før skydetid.  Dåen forsvandt igen, men en ny dukkede hurtig frem i kikkerten,  men der  er stadig 3 min til skydetid. De forsvandt sporløst igen inden det blev skydetid. :o(
Pis osse, den eneste chance man har haft - nå men videre til skydestigen, håber de går den vej. Støder nu 2 stk råvildt, som hurtig stikker over til naboen.

Forhåbningerne er  på det her tidspunkt  virkelig lave, men videre til stigen. Da jeg har siddet i stigen i et par minutter kommer der råvildt fra alle sider, men jeg har stadig den kronhind og det dåvildt i tankerne, så jeg undlader at skyde.

Da der er gået et par timer, hører jeg et skud, det var Thomas diget, som havde skudt et stykke råvildt. Tænker -  fint så henter jeg hunden og går en tur med den.
Da jeg er ca. 300 meter fra bilen, spotter jeg 10-15 stykker kronvildt. De forsvinder bag bondegården, så Jeg tager benene på nakken og løber ud midt på marken,  sætter mig med skydestokken og her kommer de så buldrende hen over marken. De stopper op og kigger på mig. BANG  -  jeg skyder på nummer 2 hind, den går 5-10 meter inden den forender.  Mit første krondyr.
Den fedeste oplevelse.
Tak til Thomas for hjælpen.
 

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/